e
Banner

Etiketler: intermodal taşımacılık



Mars Lojistik intermodal projesiyle büyüyecek



27 milyon Euro’luk yatırımla İtalya’nın Trieste kenti ile Lüksemburg’un Bettembourg şehirleri arasında intermodal taşımacılık ağı kurduklarını aktaran Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar, İstanbul, İzmir ve Mersin limanları ile bağlantılı olarak çalışacak bu hatta, ilk yılda 10 bin römork taşımayı hedeflediklerini belirtti.




M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak



Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




Türkiye’yi ticaret kadar lojistikte de fırsatlar ülkesi yapacağız



“Dış ticaret kader lojistik alanında da güçlü bir atım içindeyiz” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bu kapsamda İskenderun-Mısır Ro-Ro projesi, Çin’e doğrudan demiryolu bağlantısı, Tuna Nehri’nin Avrupa’ya yönelik taşımalarda kullanılması, limanlardaki yük hacminin iki katına çıkarılması, yurtiçinde ve dışında oluşturulacak lojistik merkez gibi birçok proje ile Türkiye’nin lojistik alanında da fırsatlar ülkesi haline geleceğini vurguluyor.




Rail Cargo Logistics’ten yeni intermodal servis



Haftada 3 gün düzenli ve karşılıklı olarak yapılan intermodal blok tren servisiyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de çevre dostu bir yöntemle Avrupa’ya bağladıklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını ise Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 




U.N. Ro-Ro, Ambarlı Limanı ile Intermodal taşımacılıkta yeni bir çağ açacak



322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemili filosuyla hizmet sunan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., İstanbul (Pendik) ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste Limanı’na, Pendik’den Fransa’daki Toulon Limanı’na düzenli ro-ro seferleri gerçekleştirirken, Türkiye’deki limanlarına bir yenisini daha ekledi. 




EKOL’ün Intermodal Taşımacılık Modeline Ödül


Yayın: 23-10-2019
Kategori: Lojistik

Ekol, sektöründe öncü rol üstlendiği intermodal taşımacılık modeliyle Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri 2019’da Karbon Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü.




İntermodal servisler bir tık mesafede!


Yayın: 18-11-2020
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin ilk online intermodal taşımacılık platformu olan IntermodalOnline, intermodal hizmeti arayan ihracatçı firmaları, bu alanda hizmet sunan lojistik firmalarıyla buluşturuyor. Kurdukları sistemle Asya’dan Avrupa’ya Türkiye’den Kuzey Amerika’ya kadar tüm tren ve RO-RO servislerine bir tıkla ulaşma imkanı sağladıklarını belirten IntermodalOnline kurucusu Caner Denizci, hedeflerinin global bir marka yaratmak olduğunu söyledi. 




Sarp Intermodal yeni yurt dışı yatırımlarına hazırlanıyor



2020’de iş hacmini ve müşteri artışını 2 kat arttıran Sarp Intermodal, bu yıl yurt dışı yatırımlar ile likit ve kimyasal taşıma operasyonlarına yoğunlaşacak. 2020’de erteledikleri yurt dışı yatırımlarını bu yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bu kapsamda Avrupa dışındaki ülkelerde yatırım arayışı içinde olduklarını vurgulayan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, büyümeye devam eden likit ve kimyasal taşıma operasyonlarıyla Avrupa’da bu alandaki en iddialı şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Globelink Ünimar deneyimlerini yeni pazarlara taşıyacak


Yayın: 26-10-2021
Kategori: Lojistik

Globelink Ünimar, intermodal taşımacılık hizmetlerini yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Beş yıldır Avrupa’nın birçok ülkesine intermodal taşımacılık çözümleri sunduklarını belirten Globelink Ünimar Uluslararası Karayolu ve Intermodal Müdürü Pelin Kurtar, demiryolu taşımacılığında Türki Cumhuriyetler’e olan ilgilerini artırdıklarını, yeni projelerle bu ülkelere gerek vagon gerekse konteyner taşımacılığı alanında faaliyet göstermeyi planladıklarını söyledi. 




Transorient sürdürülebilir çözümlerin payını yüzde 40'a çıkardı


Yayın: 26-10-2021
Kategori: Lojistik

İntermodal ve multimodal taşımacılık Transorient’in cirosal olarak toplam taşımalarının yüzde 40’ını oluşturuyor. İntermodal taşımacılıkta servis ağlarını yeni ülkeler, multimodal hizmetlerini ise yeni dağıtım ağlarıyla genişleteceklerini belirten Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, ayrıca Çin’de oluşturdukları bağlantılarla bu pazarda iddialı oyunculardan biri olmayı hedeflediklerini söyledi.